Drie internationale Red Dot Awards voor Indes

Maar liefst drie producten van productontwikkelaar Indes uit Enschede zijn bekroond met een Red Dot Award 2014. Zowel de E-sense patiënten tillift, de bijbehorende Visual Clip en de fietsendrager MovaNext ontvangen deze gerenommeerde internationale designerprijs.

MovaNext
MovaNext staat voor gemak. Door het unieke gepatenteerde klemsysteem kan de drager eenvoudig en snel bevestigd worden; de gebruiker plaatst de MovaNext op de trekhaak, vouwt de twee vleugels uit en de fietsendrager is klaar voor gebruik. Het compacte opklapsysteem zorgt ervoor dat de drager weinig plaats inneemt in uw kofferbak of garage. De geïntegreerde handvatten en het lage gewicht van 12.5 kilogram maken de MovaNext voor iedereen makkelijk hanteerbaar. De drager is geschikt voor alle gebruikelijke fietsen, waaronder e-bikes. Het maximale draaggewicht is maar liefst 60 kilogram.

De Red Dot Awards voor productontwerp worden uitgereikt in 23 categorieën. Ontwikkelaar Indes en verkooporganisatie Multanational Sales vielen met hun product de MovaNext in de prijzen in de categorie ‘vehicle accessoires’. Zie ook indes.eu/movanext

E-sense patiënten tillift en Visual Clip
In de categorie ‘Life science and Medicine, behaalden de tillift E-sense en de Visual Clip een Red Dot Award. Indes en commerciële partner Active4Care zijn erg enthousiast over deze kwaliteitsbevestiging van hun product. Het doel van de E-sense tillift is om fysieke belasting bij zorgverleners te verminderen. De liften zijn uitgerust met het E-sense power assist systeem. Dit systeem maakt het mogelijk zware tilliften met minimale kracht te manoeuvreren. Uniek is dat een manuele lift eenvoudig uitgebreid kan worden met het E-sense power assist systeem. Zie indes.eu/tillift

De Visual Clip bevordert de veiligheid en het comfort van het verplaatsen van zorgvragers met behulp van een tillift. Voor zowel zorgverlener als zorgvrager is door middel van kleurindicatie zichtbaar of de tilband waar de zorgvrager in ligt goed bevestigd is. Bij een groene kleur is de tilband goed bevestigd, bij rood nog niet. Dit maakt het gebruik van tilliften in de zorg een stuk veiliger. Zie indes.eu/visualclip

Indes
Indes ontwikkelt producten met als doel mensen te ondersteunen in het dagelijks leven. Door middel van verschillende hulpmiddelen gericht op zowel particulieren als de zorg, draagt Indes bij aan het langer mobiel houden van mensen.

Sinds eind februari zijn er bij Indes 9 medewerkers gedetacheerd van de DCW, het leerbedrijf van de gemeente Enschede voor mensen met een arbeidsbeperking. Het mes snijdt zo aan twee kanten; werknemers die zorg behoeven dragen bij aan de ontwikkeling van zorg gerelateerde producten.

Red Dot
Met bijna 5000 inzendingen uit 53 landen behoren de internationale Red Dot Design Awards tot de grootste en meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld. De jury bestaat uit designdeskundigen met een internationale reputatie die de inzendingen onder meer beoordelen op het niveau van innovatie, functionaliteit, ergonomie, kwaliteit van de uitvoering, emotionele waarde en duurzaamheid.

Tijdens het gala op 7 juli worden de Red Dot Awards uitgereikt. Naast drie Nederlandse Best of the Best-overwinningen, zijn 74 Nederlandse producten bekroond met een Red Dot en kregen zes producten een eervolle vermelding.
zie Red Dot Awards