Innovativiteit Indes wordt beloond

Op maandag 4 juni werd voor de zevende keer de innovatieranglijst gepresenteerd met daarin 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf afgelopen jaar heeft gerealiseerd.

Indes staat dit jaar twee maal in de lijst. Het gebruiksvriendelijke Sinne-bêdsje eindigde op plaats 27 en de actieve opstahulp voor plafondliften, de STAID bereikte de 51ste plaats.

Het Sinne-bêdsje, een nieuw, veilig ziekenhuisbed voor kinderen, is ontwikkeld door Indes in samenwerking met hun opdrachtgever en partner Oostwoud International B.V. Het bijzondere aan het Sinne-bêdsje is dat de zijhekken niet recht naar beneden gaan, maar schuin onder het bed wegdraaien. Daardoor kan een verzorger of ouder beter bij het kind. Dit wordt gezien als een revolutie binnen de kinderbedden! Bekijk het product in ons portfolio

De STAID is een actieve opstahulp voor plafondliften die ontwikkeld is voor Ergocare. Een ‘actieve’ variant voor deze liften, waarbij de patiënt meewerkt aan het opstaan, was voorheen nog niet leverbaar. Door het ophijsen van de constructie met de plafondlift geleidt de STAID eenvoudig de opstabeweging van de patiënt. Bovendien verbetert het product de omgang met de zorgvrager: meer fysiek contact en kortere transfertijden. Bekijk het product in ons portfolio.

De 27e plek in de MKB Innovatie Top 100 is niet onopgemerkt gebleven, zo schreef de redactie van skipr al over het Sinne-bêdsje en andere medische innovaties in de lijst.
Indes stond vorig jaar ook al in de lijst op nummer 11, toen met een flexibel toepasbare e-bike kit.

Meer informatie: