Indes Bike Parts en SWB: Samen sterker

Sinds begin 2024 zijn Indes Bike Parts en SWB in Hengelo een samenwerkingsverband aangegaan voor het produceren van fietsendragers van de merken XLC, Movanext en Stella.

Indes Bike Parts, een toonaangevende Nederlandse fabrikant van fietsendragers, kiest bewust voor de samenwerking met SWB. SWB Midden Twente, een organisatie met jarenlange ervaring in het assembleren van producten, ontwikkelt mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt tot waardevolle werknemers. Deze samenwerking draagt bij aan het sociaal verantwoord ondernemen van Indes Bike Parts en versterkt SWB’s missie om inclusieve arbeidskansen te bieden. Indes Bike Parts en SWB zijn verheugd om deze overeenkomst verder uit te bouwen tot een succesvolle, duurzame samenwerking.

Passend waardevol werk
Frank Siemerink, teamleider bij SWB, benadrukt de waarde van de samenwerking:

“Dit werk biedt prachtige kansen voor onze medewerkers op het gebied van arbeidsontwikkeling. Daarnaast speelt het financiële aspect natuurlijk een belangrijke rol voor het toekomstbeeld van SWB. We hebben een speciale afdeling opgezet en bieden gedurende het hele jaar passend werk aan 30 tot 40 mensen. Ook logistiek gezien brengt dit mooi en belangrijk werk met zich mee”

Henk Janssen, eigenaar en directeur van Indes Bike Parts is ook blij met de inzet van de SWB:

“Fietsendragers van Indes Bike Parts zijn hoogwaardige veiligheidsproducten. De SWB is een uiterst professionele organisatie die zowel qua kwaliteit als mensen heel goed past bij onze producten.”

Over Indes Bike Parts
Indes Bike Parts is een onderdeel van de Indes groep. Indes Bike Parts is gespecialiseerd in het ontwikkelen van fietsendragers. Deze fietsendragers worden ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker, waarbij gebruiksvriendelijkheid, comfort, veiligheid en bruikbaarheid centraal staan. Indes Bike Parts produceert fietsendragers onder een private label voor grote spelers in de fietsenmarkt zoals XLC en Stella, maar heeft ook een eigen merk Movanext. Indes Bike Parts wil het dagelijks leven van fietsliefhebbers gemakkelijker maken, met veilige en gebruiksvriendelijke fietsendragers. Het gebruik van de fietsendragers stimuleert een duurzame en bredere vervoersmodaliteit; wat gezondheid van gebruikers bevordert, en ook goed is voor het milieu.

Over SWB
SWB Midden Twente richt zich met de merken Gildebor en SWB op drie kerntaken: arbeidsontwikkeling, het bieden van beschut werk en het beheer van de openbare ruimte. SWB is een uniek werk-leerbedrijf dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ontwikkelt tot waardevolle werknemers. Naast de bestaande WSW-taken worden ook participatie- en re-integratietaken uitgevoerd. Gildebor zet zich in voor het beheer en onderhoud van openbare ruimten. Vakmanschap en leermeesterschap gaan hier hand in hand. In de afgelopen jaren is SWB Midden Twente doorontwikkeld van een traditioneel SW bedrijf naar een ondernemende en resultaatgerichte uitvoeringsorganisatie. SWB Midden Twente biedt werk aan ongeveer 1200 mensen.